top of page

za 03 jun

|

Groningen

Helemaal gek op Bach concert 3 - Jobine Siekman

In samenwerking met de Stichting Meer Bach presenteert celliste Jobine Siekman in 3 concerten de complete cyclus van J. S. Bach's cellosuites. Daarnaast speelt Robert Koolstra werken voor klavecimbel en spelen zij samen 2 van de sonates voor gamba en klavecimbel.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Helemaal gek op Bach concert 3 - Jobine Siekman
Helemaal gek op Bach concert 3 - Jobine Siekman

Tijd en locatie

03 jun 2023, 20:15

Groningen, Haddingestraat 23, 9711 KC Groningen, Nederland

Over het evenement

In samenwerking met de Stichting Meer Bach presenteert celliste Jobine Siekman in 3 concerten de complete cyclus van J. S. Bach's cellosuites. Daarnaast speelt Robert Koolstra werken voor klavecimbel en spelen zij samen 2 van de sonates voor gamba en klavecimbel.   Over Jobine Siekman:

Het BBC Music Magazine publiceerde in december 2020 een interview met Jobine als ‘Rising Star’. Ze won in 2019 de Mills Williams Junior Fellowship aan de Royal College of Music in Londen. Daar behaalde ze al eerder een Bachelors of Music diploma met docent Melissa Phelps en rondde haar Master of Performance studie af bij Richard Lester als Irene Hanson scholar. In Den Haag studeerde ze aan de (middelbare) School voor Jong Talent in bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman en daarna in Göteborg bij Harro Ruijsenaars.

In 2016 ontving ze de Anna Shuttleworth prijs voor haar vertolking van Bach in het Cello Concours van de Royal College of Music en werd daarna uitgenodigd om de tweede Bach Suite in het RCM Show case concert in Wigmore Hall te spelen. Eerder won zij ook de tweede prijs in de finale van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ze was meerdere malen live te horen op Radio 4 en BBC Radio 3 en verscheen op TV bij Podium Witteman als ‘Jonge Held’. In 2019 maakte ze haar debuut als solist met het Simon Bolivar Orkest in het celloconcert van Schumann onder de baton van Jesus Uzcategui.  De celloconcerten van Haydn, Saint-Saëns en Shostakovich voerde zij ook uit als solist met orkest. Tijdens de pandemie bleef Jobine erg actief als uitvoerend musicus: zo nam ze bijvoorbeeld voor de serie ‘In Focus’ een video op in samenwerking met de RCM Londen waarin ze Bach en moderne opdrachtcomposities vertolkte op de beroemde Amati-cellopiccolo. Later dit jaar zal Jobine, samen met pianist Matt Lam, een single uitbrengen van de Grand Tango van Piazzolla, opgenomen in Abbey Road Studios.

Deel dit evenement

meerbach logo-05.png
bottom of page