top of page

vr 02 feb

|

Wirdum

Bach in Wirdum

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bach in Wirdum
Bach in Wirdum

Tijd en locatie

02 feb 2024, 19:30 – 22:00

Wirdum, Kerkeweg 24, 9917 PJ Wirdum, Nederland

Over het evenement

Bach in Wirdum 

Vr 2 februari 19:30  

Kerkeweg 24, Wirdum (Groningen) 

Entree €15    

Complete klavecimbelwerk van Bach in oude Groninger kerken concert 9 

Programma

Toccata c-moll   Bwv 910

Prelude en Fuga Es dur  Bwv 852

6 kleine preludes  Bwv 939-943 & 999

Prelude en fuga fis-moll Bwv 883

Partita 1 Bes-dur Bwv 825

Tijdens dit concert wordt ook Koolstra's nieuwe album gepresenteerd met de Goldbergvariaties van J.S.Bach. Om dit met u te vieren wordt u na het concert een drankje aangeboden door de Stichting MeerBach. Het nieuwe album wordt op 1 februari digitaal uitgegeven bij het bekende label Brilliant Classics, en is dan te beluisteren via alle digitale muziekdiensten zoals Spotify, Youtube enz.

Klavecinist en artistiek leider Robert Koolstra is de uitdaging aangegaan om het hele klavecimbelwerk van J.S.Bach te gaan uitvoeren. Deze uitvoeringen vinden plaats in kleine oude kerkjes op het Groninger platteland. Het klavecimbel is bij uitstek een uitermate geschikt instrument voor deze kleinere akoestisch interessante ruimtes.  Het uitvoeren van het hele klavecimbelwerk is een meerjarenplan (ca.25 concerten).   Gaat u mee op avontuur met Bach door het Groninger land?

 Deze keer komen wij aan in Wirdum: De kerk van Wirdum herbergt naast grafzerken uit de 13e tot 19e eeuw ook een aantal muurschilderingen. Rond de kerk zijn Romeinse resten gevonden. Ondanks de vergrote romaanse vensters in de zuid en oostwand is de romaanse bouwwijze nog duidelijk te herkennen. In de noordmuur, en dat is vrij bijzonder, is een ‘knielnis' te vinden. In de nis zit een hagioscoop. Binnen vinden we enkele muurschilderingen, onder andere een tronende Christus en (waarschijnlijk)een St. Barbara. Vermoedelijk gemaakt omstreeks 1400.

Tickets

  • Bach in Wirdum

    € 15,00
    +€ 0,38 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

meerbach logo-05.png
bottom of page