top of page

zo 07 jul

|

Garnwerd

Bach in Garnwerd

zo 7 juli - 15:00u

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Bach in Garnwerd
Bach in Garnwerd

Tijd en locatie

07 jul 2024, 15:00 – 16:30

Garnwerd, Burgemeester Brouwersstraat 1, 9893 PE Garnwerd, Nederland

Over het evenement

Bach in Garnwerd  Zo 7 juli 15:00  Burgemeester Brouwersstraat 1 Garnwerd  Entree €15

Kaarten via www.meer-bach.com    Complete klavecimbelwerk van Bach in oude Groninger kerken concert 11 Programma  Preludium en Fuga F dur Bwv 880

Franse Suite 2 c-moll   Bwv 813

Preludium en Fuga f-moll  Bwv 881

Partita 4 G-dur  Bwv 829

Preludium en Fuga D- dur Bwv 850

Klavecinist en artistiek leider Robert Koolstra is de uitdaging aangegaan om het hele klavecimbelwerk van J.S.Bach te gaan uitvoeren. Deze uitvoeringen vinden plaats in kleine oude kerkjes op het Groninger platteland. Het klavecimbel is bij uitstek een uitermate geschikt instrument voor deze kleinere akoestisch interessante ruimtes. Het uitvoeren van het hele klavecimbelwerk is een meerjarenplan (ca.25 concerten).  Gaat u mee op avontuur met Bach door het Groninger land?

Dit keer komen we aan in Garnwerd: Bovenop de wierde van het oude dorp 'Granawurth' ligt deze laatromaanse zaalkerk. De kerk toont aan de westkant een forse zadeldaktoren uit de 18e eeuw die een oudere toren vervangt. De oostkant wordt afgesloten door een vijfzijdig koor. Er is nog één origineel raam in de zuidmuur. Binnenin de kerk wordt een vroeg 18e eeuwse preekstoel omgeven door een eenvoudig doophek. De herenbank met rococoversieringen komt uit de late 18e eeuw.

Op het programma staat onder andere de Franse suite in c-klein. Dit is een werk waar meerdere versies van bestaan, Bach heeft het steeds een beetje verbeterd. Daarnaast klinkt de vierde partita, wat begint met een virtuoos Praeambulum. Het Tempo di minuetto gebruikte Robert Schumann ook wel als lesmateriaal voor zijn dochter. De partita eindigt met een Gigue die eigenlijk ook een Fuga is. Zoals altijd experimenteert Bach graag met verschillende vormen. Het geheel wordt omlijst door drie werken uit het Wohltemperiertes klavier.

Deel dit evenement

meerbach logo-05.png
bottom of page